Thursday 10 April 2008

2nd International Sidewalk Astronomy Night



Νέες διαστάσεις για τη βραδιά παρατήρησης στο Ιτς Καλέ (βλέπε Εδώ) καθώς το Σαββάτο 12 Απριλίου 2008 είναι η 2η Διεθνής Νύχτα Ανοικτής Αστρονομικής Παρατήρησης (2nd International Sidewalk Astronomy Night)
http://www.sidewalkastronomynight.com/

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται από απλούς ερασιτέχνες αστρονόμους όλου του κόσμου για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2007.
Αστρονομικός εξοπλισμός μεταφέρεται στο πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων, ώστε άνθρωποι από όλο τον κόσμο να στρέψουν τα μάτια τους, τα κιάλια τους και τα τηλεσκόπιά τους στον ουρανό.

Κάθε ένας που κοιτάζει μπορεί να αναγνωρίσει και να επανεδραιώσει τις γνώσεις του, σε θέματα που βρίσκονται πέρα από τα όρια της καθημερινής αντίληψης. Η πραγματική εμπειρία της αστρονομίας αρχίζει όταν ανοίγουμε το μυαλό μας στην πραγματικότητα του σύμπαντος. Βλέποντας ένα μικρό πλήθος να στέκεται γύρω από ένα τηλεσκόπιο, είναι συνήθως αρκετό ώστε να ξεκινήσει αυτό το ξύπνημα. Οι άνθρωποι που στέκονται στη γραμμή μπροστά στο προσοφθάλμιο, εντελώς φυσικά θα κοιτάξουν επάνω και θα διακρίνουν ένα αστέρι ή ένα πλανήτη ο οποίος ήταν πάντα εκεί, αρκεί απλώς να είχαν σκεφτεί να κοιτάξουν.

Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι προσφέρουμε μία φευγαλέα ματιά, μοιραζόμενοι την λεπτή ομορφιά του Σύμπαντος, ανεπεξέργαστη, μη εμπλουτισμένη με προγράμματα υπολογιστών, μα άμεση και προσωπική. Η ανταμοιβή μας στο να βλέπουμε τη χαρά και τον θαυμασμό στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν ανακαλύπτουν οι ίδιοι τον κόσμο για τους εαυτούς τους.

Πατήστε το παρακάτω link και στη συνέχεια Join ISAN για να δείτε αν θα υπάρχει κάποιο τηλεσκόπιο στη γειτονιά σας !!
http://www.sidewalkastronomynight.com/id20.html

1 comment:

Unknown said...

Δυστυχώς το Βράδυ του Σαββάτου 12 Απριλίου 2008, είχε συννεφιά στα Ιωάννινα και δεν βγάλαμε τηλεσκόπια.

Θα επιδιώξουμε να οργανώσουμε βραδιά κοινού, πάλι στο Ιτς Καλέ, για την Τρίτη 29 Απριλίου 2008.