Tuesday 29 May 2012

Η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων και η θεραπεία εξ αποστάσεως


Ο E. R. Dodds στο εξαιρετικό βιβλίο του “Οι Έλληνες και το Παράλογο” αναφέρει ότι η αρχαία ελληνική διαφώτιση υπήρξε “ορθολογισμός για τους λίγους και μαγεία για τους πολλούς”. Παρατηρεί ακόμη ότι “Έχουμε δοκιμάσει επίσης μια μεγάλη εποχή ορθολογισμού, που σημαδεύτηκε από τέτοιες επιστημονικές εξελίξεις, που οι προηγούμενες εποχές δεν είχαν καν υποπτευθεί τη δυνατότητά τους, και που φέρνει σήμερα αντιμέτωπο το ανθρώπινο γένος με την προοπτική μιας κοινωνίας περισσότερο ανοικτής από οποιαδήποτε έχει γνωρίσει ως τώρα. Κι έχουμε δοκιμάσει επίσης τα αλάνθαστα συμπτώματα μιας υπαναχώρησης από αυτή την προοπτική, «ο δυτικός πολιτισμός έχει αρχίσει να αμφισβητεί τα ίδια του τα διαπιστευτήρια»”.

Η διαπίστωση, ορθολογισμός για τους λίγους και μαγεία για τους πολλούς, ισχύει διαχρονικά. Το παράλογο κυριαρχεί στη ζωή μας, πλήθος συμπολιτών μας πιστεύουν σε ζώδια, θεωρίες συνωμοσίας, “αεροψεκασμούς” κλπ.

Δεν περίμενα όμως στο ίδιο ατόπημα να πέσει και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, παρουσιάζοντας σε εκδήλωσή της τον συγγραφέα και “ερευνητή” Γιώργο Πασχαλίδη.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πασχαλίδης, μεταφέρω από τη Βικιπαίδεια:
“Εργάσθηκε προς βιοπορισμό σε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ως μαραγκός, ηλεκτροσυγκολλητής, χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων, γεωργός) και τελευταίως, επί 18 έτη, ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μέχρι την Άνοιξη του έτους 2002 ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Εκείνη την εποχή, μετά από μια σειρά γεγονότων που του συνέβησαν σε φυσικό-σωματικό επίπεδο, απέκτησε τις ιδιότητες της διόρασης και της ενεργειακής αποκατάστασης ασθενειών.(…) Επρόκειτο για τον ειδικό τρόπο μεταβολής των ακτινοβολιών και της φαινομενολογίας στις εικόνες, με Νοητική (δηλαδή Πνευματική) θεραπεία εξ’ αποστάσεως. Συμμετείχαν εθελοντικά 17 άτομα με διαφορετικά νοσήματα τα οποία και θεραπεύτηκαν εξ αποστάσεως μετά την ενεργειακή παρέμβαση του Γιώργου Πασχαλίδη.”

Η ίδια η αφίσα της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου είναι παραπλανητική, αναφέρει: “Βραβείο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος”. Από το site του ίδιου του Πασχαλίδη πληροφορούμαι για έπαινο όχι της UNESCO αλλά του “Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος" “για την ανακάλυψη των τριών ανθρωπίνων τύπων του κυρίαρχου γονιδίου”. Μην αναζητήσετε την “ανακάλυψη” σε επιστημονικό περιοδικό, άδικος κόπος… Αναφορικά δε με το έτερο βραβείο το Giuseppe Sciacca, εκεί επικεφαλής είναι η Αγία Έδρα του Βατικανού. Και πάλι από το site διαβάζω για τη συμβολή του “στην εμβάθυνση επιστημονικών θεμάτων”. Το πόσο επιστημονικά ενεργεί η Αγία Έδρα ας το κρίνει ο καθένας. Πάντως Γαλιλαίος και Δαρβίνος παλαιότερα, και σήμερα επιστήμονες που ασχολούνται π.χ. με βλαστοκύτταρα ή εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν κάτι μικροδιαφορές με την Αγία Έδρα.

Η εκδήλωση της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου αποδεικνύει ότι η κρίση που όλοι βιώνουμε είναι πρωτίστως πνευματική και δευτερευόντως οικονομική.

Τι τους θέλουμε τους γιατρούς, έχουμε τον μαραγκό, ηλεκτροσυγκολλητή, χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων, γεωργό, να μας “αποκαταστήσει ενεργειακά”. Για τις δύσκολες περιπτώσεις έχω κρατημένο και νερό του Καματερού…


1 comment:

Unknown said...

Ο Γιώργος Πασχαλίδης, ισχυρίζεται πως βίωσε κάποιου είδους «επιφοίτηση» το 2002, που του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει υψηλές επιστημονικές γνώσεις και θεραπευτική δύναμη. Ο ισχυρισμός, δεν είναι δυνατόν να ληφθεί στα σοβαρά, ειδικά σε επιστημονικό επίπεδο.

Έχει δηλώσει «διορατικός», κοινώς μέντιουμ. Είναι προφανές πως κανένας επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Σύμφωνα με το έγκυρο Quackwatch, τόσο οι ισχυρισμοί, όσο και οι τιτλοφορήσεις του κ. Πασχαλίδη, είναι άνευ επιστημονικού και ακαδημαϊκού κύρους.

Αναφέρει πως είναι διδάκτορας και πρύτανης της Ακαδημίας NOOSFERA. Στη πραγματικότητα, πρόκειται για μια οργάνωση χωρίς κανένα κύρος και αναγνώριση.

Ισχυρίζεται πως κατέχει ακόμη δύο διδακτορικά, ένα από Μ. Βρετανία και ένα από Πολωνία. Ο ισχυρισμός είναι αναληθής.

Διατείνεται πως έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Ο ισχυρισμός είναι ανυπόστατος, διότι οι δημοσιεύσεις είναι σε έντυπα που όχι μόνο δεν έχουν κανένα κύρος, αλλά θεωρούνται predatory journals.

Υποστηρίζει πως έχει παρουσιάσει την έρευνά του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα συνέδρια που έχει πάρει μέρος είναι μη αναγνωρισμένα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και τα περισσότερα εξ αυτών, προσβάσιμα από τον οποιοδήποτε (predatory conferences).

Ισχυρίζεται πως έχει μελετήσει έναν εξωπραγματικό αριθμό ανθρώπων (10.000.000), κάτι που είναι φύσει αδύνατο. Κανείς ερευνητής ή ίδρυμα σε οποιαδήποτε χώρα, δεν έχει μελετήσει τέτοιο αριθμό, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με γνώμες επιστημόνων, το «tri antropo type» του κ. Πασχαλίδη, δεν έχει καμία επιστημονική ή ακόμη και λογική βάση.

http://ellinikahoaxes.gr/2017/06/07/paschalidis-tri-antropo-model-debunked/